Dashboard | Follow
//Diyaa's Tutorial's\\


ME POST TUTO TAGGIE



Skin By APIS . Basecode By WANA
Make a cute Mp3



Hii guys . Oh yaa , dekat atas tu ade request dari Tinie . Tadi diyaa bukak cbox diyaa  , then dia tanya mcm mana nak buat lagu mp3 mcm diyaa punya ? Hm it's so easy . Okay tidak apa , diyaa boleh ajarkan agar mudah semua orang dapat tiru jugak kan Tinie ? Lalalala ^^ Tak tahu apa yg dimaksudkan Tinie yg mcm lagu mp3 kat blog Tuto diyaa ni ? Haa tengok gambar bawah ni .


Haaa nak buat ? Jum :)

Perhatian !!!

-Untuk pengguna Simple Template korang copy dan pastekan di ruang Html/JavaScript.
-Untuk pengguna Skin korang copy dan pastekan di mana-2 tempat yg korang nak letakkan kay

<div style="background: transparent; border-radius: 7px; border: 1px dashed grey; padding-top: 10px;padding-bottom: 10px;">
<br><object type="application/x-shockwave-flash" data="http://flash-mp3-player.net/medias/player_mp3_mini.swf" width="200" height="20">
    <param name="movie" value="http://flash-mp3-player.net/medias/player_mp3_mini.swf" />
    <param name="bgcolor" value="#FFFFFF" />
    <param name="FlashVars" value="mp3=http://irondj.net/mix/file/14736/Adira_-_Lara_Lagi.mp3&amp;autoplay=1&amp;bgcolor=FFFFFF&amp;loadingcolor=0f0f0f&amp;buttoncolor=FF82CE&amp;slidercolor=FF82CE" />
</object><br><br>
</div>  

Hijau : Code LAGU ANDA 
Oren : Tu warna untuk benda yg melintang tu mcm gambar kat bawah ni :-


Pink :- Tu warna untuk button yg mcm gambar dekat bawah ni :-


Biru :- Tu warna untuk button mcm gambar kat bawah ni :-


Code Warna korang boleh tengok di SINI

Hm , diyaa rasa korang perlu edit yg mcm dekat atas tu je :') Yang lain tak payah okayyy ? ;'D


Cara nak dapat CODE LAGU yang diinginkan 

1 - Pergi SINI

2 - Cari Lagu yg korang nak , contoh diya amik lagu ombak rindu


3 - Lepas dah search , pilih mana yg korang nak sbb lagu tu ada banyak


4 - Lepas dah search , nak tahu cara nak amik code tu ? mungkin korang pening , tidak apa diyaa bg caranya , harap korang focus kay ?


Tu adalah code yg korang nak kene amik , tapi ! bukan semua code tu . Korang copy semua code didalam box tu dan letak di mana-2 contoh pastekan di Translate supaya korang tahu mana code yg korang nak kene amik . Sbenarnya code tu panjang . Tapi diyaa pendekkan . 


5 - Korang copy code tu dan letakkan di tempat yg diyaa highlight kan yg warna Hijau tu ok ?

Bagitahu (comment) if menjadi !

Blogger Gugu Geha said...

Dah boleh dah baby :*

 
Blogger Copy & Paste said...

Heheh okay sayang:)

 
Blogger naz ismail said...

thanks dear, dah jadi ^^V

 
Blogger amirah farzana said...

thanks :D

 
Blogger Miracle said...

nak ambil code dekat irodj tu tak dapat ah, so how eh?

 
Blogger Anak Johor said...

yey dah jadi..tqvm diya :D

 
Blogger sot Kids said...

salam..saya dah ikut cara sis tapi lgu knp tak keluar?? Tolong

 



Post a Comment



Older Post | Newer Post