Dashboard | Follow
//Diyaa's Tutorial's\\


ME POST TUTO TAGGIE



Skin By APIS . Basecode By WANA
Tutorial : Centerkan title post & title sidebar



Good Morning ! Wink Wink ! Hahahaha , Hello peeps , semua dah breakfast ? dah belum ni ? Okayy , diya baru je abis makan Nasi Lemak sedap gilaa babe ;D harga dia 50 sen -,- murah yang teramat nasi lemak kat gombak ni , tapiiiii nasi dia sikit jee :P hahahahahha x) Cerita mcm nak gempak je 50 sen tu nasi dia banyak :P hehehe , Kk , diya nak ajar korang mcm mana nak centerkan Title post & Title sidebar yeee ? ;) Jum buat , diya tahu ramai yang nak centerkan korang punya post dengan sidebar kan ? Ok ! Let's  Gonneeeee :P

1 - Dashboard - Design - Edit Html

2 - Tekan CTRL F dan cari code dibawah ni ok ?

A )  For Sidebar 

i - Cari code bawah ni 
.post-title{

ii - Copy code dibawah ni ok ? Dan pastekan DIBAWAH code h2 { yang korang cari tadi

text-align:center;
CONTOH AKAN JADI MACAM NI :-

.post-title{
text-align:center; 

B ) For Post Title


i - Cari code bawah ni

h3.post-title {

ii - Lepas tu , korang copy code dibawah ni dan pastekan DIBAWAH h3.post-title { td ye ?

 text-align:center;

CONTOH AKAN JADI MACAM NI :- 


h3.post-title {
text-align:center;

3 - Previem dulu , Save !

Bagitahu (comment) jika menjadi ok !

Blogger Bahbah Selipar said...

hmmm. mcm mna nak buat? da try tak jadik punn. hehehhe :))

 
Blogger Copy & Paste said...

Boleh punya laa :) sbb diya dah bg contoh . buat betul-2 :) Kalau jadi inform diya k dear ?

 
Blogger Syafiikaaa . said...

Akak, saya tak dapat la nak carik yang "h3.post-title {" ni :( Acano?

 
Blogger Copy & Paste said...

Boleh dear :) Hm awak cari yang ada perkataan post title ok ? kalau dah jumpa H2{ or h3.post-title{ atau pun yg post-title{ then korang paste yg text-align:center; ok ? kalau still tak boleh inform diya :) Diya ajar sampaibg korang paham :)

 
Blogger eiyza said...

thanks, its work:)

 



Post a Comment



Older Post | Newer Post