Dashboard | Follow
//Diyaa's Tutorial's\\


ME POST TUTO TAGGIE



Skin By APIS . Basecode By WANA
Tutorial : Disable Right Click (Without Alert)


Niteee guys ;D nothing about this day :3 bosan sangat , so diya nak buat tuto banyak-2 untuk korang amek dari diya :') hmm jadi , harini diya nak buat disable right click la kan ? tapiiiiii ! Without Alert ok ! ni pun best jugak . Jadi if korang nak cube , jum buat ! ;)

1- Darshboard - Design - Add a Gadget - Html JavaScript

2- Nampak kan code kat bawah ni ? k Copy !

<script language=JavaScript>
<!--
//Disable right click script III- By Renigade (renigade@mediaone.net)
//For full source code, visit http://www.dauspozi.com
var message="";
///////////////////////////////////
function clickIE() {if (document.all) {(message);return false;}}
function clickNS(e) {if
(document.layers||(document.getElementById&&!document.all)) {
if (e.which==2||e.which==3) {(message);return false;}}}
if (document.layers)
{document.captureEvents(Event.MOUSEDOWN);document.onmousedown=clickNS;}
else{document.onmouseup=clickNS;document.oncontextmenu=clickIE;}
document.oncontextmenu=new Function("return false")
// -->
</script>

3- Dah ? ok , lepas tu korang Save ! Tengok balik jadi tak ? ;D

Bagitahu (comment) jika menjadi ok !

Blogger Jojo :) said...

Akak, saya ada try yang niey. okay !

 



Post a Comment



Older Post | Newer Post