Dashboard | Follow
//Diyaa's Tutorial's\\


ME POST TUTO TAGGIE



Skin By APIS . Basecode By WANA
Tutorial : Cara nak tukar Link/Url Blog


Hi guys . Harini diya penat sikit , sbb baru balik sekolah la en en -.- jalan kaki , naik bas & and train sume tu . Korang bayangkan dari sekolah Lembah sampai gombak --' Errr' takpe :) demi PMR diyaa sanggup lakukannya :') Tapi sejak pindah sekolah baru ni , diya asyik menangis je dalam kelas ;( entah kenapa la ouh , diya rindu kawan-2 diya dekat sekolah tuuuuuu ;( Diya perluka Sofea & Kylaaa ;( Butt it's okayy . Lepas abis Pmr . Diyaa pindah balik old school diya ;'D tak boleh pisah la diyaa dgan dorang ;( Diya nak always dengan dorang ;( Diya sayang dorang 2 ! Ok la , taknak banyak cakap ;p now diya nak ajar korang mcm mana nak tukar Link atau pun Url Blog korang kayy ? tak tahu mcm mana rupa URL/LINK blog tu ? haaa tengok pic bawah and mari kite mulekan :) 

CLICK UNTUK TUMBESARAN



Ok dah tengok ? Now cam mana nak tukar ? so easy guys ^^ 

1 - Dashbord - Setting - Publishing

2 - Then korang cube tengok gambar bawah ni ok ? 


3 - Dekat Blog*Spot Adress tu korang tukar dengan URL/LINK baru yg korang ok ? buat la yg best-2 ! ^^

4 - Then dekat bawah tu kan ada Word Verification kan kan ? So korang kene ikut balik num-2 yg dia bg dalam box tu . Then korang SAVE SETTING ! ok ?

Haaa senang tak ? senang kan ? ^^ so harap-2 korang dapat buat sampai jadi . URL/LINK baru tu korang buat la dengan ayat yg bagus sikit , and kalau dia tak terima URL/LINK tu , means korang kene buat URL/LINK yg boleh la ea ? sampai diterima ;'D Ok ? baiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii :*


Bagitahu (comment) kalau menjadi ok !


Blogger Eyza said...

Jadi laaaaaa :D Thanks :)

mylife-eyzalee.blogspot.com

 
Blogger Muhammad Fikri said...

Rawatan Alternatif Penyakit Kronik

 



Post a Comment



Older Post | Newer Post