Dashboard | Follow
//Diyaa's Tutorial's\\


ME POST TUTO TAGGIE



Skin By APIS . Basecode By WANA
Tutorial : Goodbye Alert


Hi , Hey , Hoii . Hehehehe ;D Ok , harini diya nak share lagi tutorial untuk Goodbye Alert . Fungi goodbye alert ni mcm if korang dah taknak usha blog to lagi , then bile korang click je Close yang warne merah atas sekali belah kiri tu . Totally goodbye Alert tu akan muncul ;) Tak tahu mcm mana goodbye alert tu ? korang usha gambar bawah ni ok ? Tak salah kalau korang nak mencuba . If dah tergoda dengan tuto ni xD korang ikut step diya ok ?! ;D


1 - Dashboard - Design - Edit Html - Tick Expand Widget

2 - Cari code bawah ni ok

</head>


3 - Copy code bawah ni pulak yee


<script type='text/javascript'>// goodbye alert
function goodbye(){
alert('nanti datang lagi ye');}parent.window.onunload=goodbye;</script>



Merah - Korang boleh guna ayat sendiri ok ?

4 - Korang pastekan BAWAH </head> td ok ?

5 - Korang Save ! selepas tu korang Preview , jadi tak ?

Bagitahu (comment) jika menjadi ok !

Blogger Diary Of My Life said...

Dah boleh dah ;D Ty

 
Blogger Diary Of My Life said...

This comment has been removed by the author.

 
Blogger Copy & Paste said...

Okayyy ;D

 
Blogger sabahangirl said...

thanx coz membantu..da jd da

 
Blogger Copy & Paste said...

Okay my dear ;'D welcome ;'D

 
Blogger Atiqah Nur said...

x jadi pon kak?

 



Post a Comment



Older Post | Newer Post